Spirálos tisztítást lehet végezni (kézi vagy gépi), illetve csatornaátmosással, vegyszerrel lehet megszüntetni a dugulást.

Nem folyik le a víz a fürdőkádban. Mit csináljak? Duguláselhárítás házilag?

Első lépésként próbáljon ki háztartásivegyi anyagokat, amig a lefolyóba öntve fellazítják a szennyeződéseket. Lehet, hogy egy átmosással a dugulás megszűnik.

Trisó a makacs lerakódások ellen

A háztartási boltokban kapható trisó a mosógép élettartamának meghosszabbítására is jó, de a makacs dugulást is feloldja. Öntsön egy egész flakonnyit a lefolyóba, hagyja állni egy éjszakán át, majd reggel öblítse le egy edény forró vízzel.

Duguláselhárítás bóraxszal

A bórax hasznos szer, hiszen könnyedén eltávolíthatjuk vele a penészt a szövetekből vagy a makacs foltokat a szőnyegből. Ráadásul a WC tisztán tartásához és a dugulás elhárításához is használhatja.

Ha ez nem vezetett eredményre, mindenképpen érdemes szakembert hívni. Ilyenkor egy átspirálozással vagy magas víznyomású eszközzel a dugulást el lehet hárítani.

Ha cső és/vagy a kádszifon nagyon el van dugulva, vízkövesedve előfordul, hogy a spirálozás nem oldja meg a dugulást, kádszifont kell cserélni. Ha kád beépítésekor előrelátóak voltak és hagytak szerelőnyílást, vagy előlapos a kád, a csempe vagy előlap eltávolításával hozzáférhető a szifon. Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor marad a bontás. A kádszifon - legrosszabb esetben a kád lefolyócsövének is - a cseréje.

Nem kell megijedni, ilyen esetek ritkán fordulnak elő!