WC-csésze cseréje általában kisebb átalakítással jár. Gondolok itt az öblítőcső esetleges méretbeni átalakítására vagy a lefolyócső magasságának korrigálására – ez a hátsó kifolyású WC-csésze cseréjénél várható. Az alsó kifolyású WC-csészénél csak az öblítőcső magasságát kell némely esetben átalakítani.

WC-csésze cserét akkor is szoktunk javasolni, ha a csészén található repedés, akár kívül, akár belül. Még akkor is felmerül a WC-csésze cseréje, ha Ön rendszeresen kellemetlen szagot érez a WC helyiségben. Ennek egyik oka lehet, hogy a WC-csésze bűzelzáró része hibásodott meg, ezért a csatornában levő gázok jönnek vissza. Ebben az esetben csak WC-csésze cserével lehet megoldani a problémát. A bűz másik oka lehet a strangszellőző hibája. Esős, párás időben jobban érezhető a szag. 

A wc-csésze cserét kétféleképpen lehet végezni: rögzítőcsavarral vagy sziloplaszttal. Nagy gyárak, pl. Alföldi Porcelángyár kifejezetten ragaszkodnak a sziloplasztos rögzítéshez, mert így nem lesz feszültség a csészében a csavarok szorítása miatt és csak így érvényesíthető a wc-csésze garanciája.

Folyik a wc-csésze? Probléma lehet az öblítőcső gumigyűrűjével - és ezt cserélni kell vagy az elfolyócső tömítésével. Ez utóbbit gyakran az okozza, hogy a csésze nincs megfelelően rögzítve, ezáltal a wc-csésze tömítése kimozdul. Nem ajánljuk a házilagos szerelést, mert akár a wc-csésze rögzítés fúrásánál a csavar túlhúzásával eltörheti a csészét. Másik hibaforrás, ha feszültséges lesz a wc-csésze, szilikonágyba kell szerelni.

Mennyiért tudnánk ezt a munkát elvállalni Önnek? Kattintson árajnálatunkra!